Forum RPT Strona Główna Forum RPT
Forum miesięcznika Rolniczy Przegląd Techniczny dotyczące szeroko rozumianej techniki rolniczej, m.in. o nowych i używanych: ciągnikach rolniczych, kombajnach do zbioru płodów rolnych, maszynach uprawowych, rozsiewaczach nawozów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Drogi użytkowniku www.rpt.pl/forum, stworzyliśmy nowy serwis pozwalający w pełniejszym zakresie wymieniać informacje związane z techniką rolniczą. Mieści się on pod adresem internetowym www.RolniczeFotoForum.pl Musisz jednak przejść od nowa proces rejestracji, w którym możesz wykorzystać swój „stary” login i hasło. Zyskasz możliwość zamieszczania zdjęć i filmów o Twoich maszynach rolniczych. Zapraszamy więc do aktywnego tworzenia serwisu RolniczeFotoForum i informujemy, że nasze dotychczasowe forum (www.rpt.pl/forum) będzie funkcjonowało do końca 2010 r. Redakcja Rolniczego Przeglądu Technicznego

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Duch
19-02-2009, 19:38
Twórzmy wspólnie nowe numery RPT!
Autor Wiadomość
Dominik 
Doncio

Wysłany: 27-11-2009, 19:12   

Moim zdaniem w RPT jest mało artykułów poświęconych uprawie ziemniaka. Od kąd prenumeruje RPT nie było artykułu poświęconego przeglądowi popularnego kombajnu ziemniaczanego, jakim jest Anna, a przed żniwami prawie zawsze jest jakiś artykuł o częściach lub naprawie Bizona. Proponuje napisać artykuł rynku używanego sprzętu do ziemniaków (sadzarki, formowacze, kombajny, sortowniki, itp.). A wracając jeszcze do Bizona nie są jeszcze opisane wszystkie modele np. Sampo, Nordic Z-140 i jeszcze model, od którego wszystko się zaczęło, czyli Z040 i o Vistuli też nie było nic. Mam nadzieję , że trwają prace nad artykułami o tych wspaniałych kombajnach.

PRZEMEK W 
PRZEMEK517STS

Wysłany: 24-12-2009, 19:17   

ja bym sie czegos dowiedział na temat kombajnów MDW a konkretnie MDW Arcus.odpowiednikiem jest CASE 2500 :idea:

luke37

Wysłany: 31-12-2009, 18:13   

JA bym sie chciał coś dowiedzieć o NH z serii T7000 i T8000,Gdyby potrzeba było jakiś zdjęc do gazety to za drobną opłatą ( chodzi o prawa autorskie) moge użyczyć,bo mam bardzo dużo zdjęc różnych :)

Interesuje się fotografią więc fotki bede miałbardzo dobrej jakości :) http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-user9358.html tutaj są tylko przykładowe zdjęcia

PRZEMEK W 
PRZEMEK517STS

Wysłany: 02-01-2010, 22:36   

Dziekuje za artykuł na temat Arcusa,jeszcze z checia poczytałbym na temat kombajnów E517 i pochodnych.wrazie czego moge udostepnic takie kombajny bo posiadam dwie sztuki z 90 i 91r.
Ps.jezeli to nieproblem bardzo bym prosił o jakies kontakty włascicieli Arcusów.

FINN 

Wysłany: 03-01-2010, 21:35   

no ja mam E516 B z 85 sprowadzony ze Szwecji, dwa lata temu...

skiet135

Wysłany: 06-01-2010, 19:23   

Ta żeby napisać coś więcej na temat kombajnów Arcus to już jakiś czas temu tutaj napisałem i ciesze się ze w końcu mogę dowiedzieć się czegoś więcej. wielkie podziekowania dla autora :-)

sławek7060 

Wysłany: 07-01-2010, 21:54   

Sam z ciekawością przeczytałem artykuł o tym dziwaku.Co do pisma to myślę że przeróbka instalacji z prądnicy na alternator była strzałem w 10.Sądze że na łamach pisma ukaże się kiedyś artykuł o małych ciągnikach;odpowiednikach C-330,T-25,MF255 :-/

grzesiu09091987 
Grzegorz

Wysłany: 11-01-2010, 11:53   

A ja chciał bym przeczytać o Ursusie C-360, dokładnie o nim i o jego poprzednikach, jakie były różnicę między nimi, chodzi mi głównie o silnik(jaki typ silnika i jego dane techniczne) w ciągnikach od C-4011 poprzez C-350 C-355 C-360 a kończąc na C-362.Dodatkowo dobrze by było napisać jakie inne były różnice w budowie. Bardzo bym się cieszył nie tylko ja ale i inni użytkownicy tego bardzo popularnego u nas ciągnika gdy byśmy mogli o nim przeczytać artykuł.

Duch 
AgroPort.pl

Wysłany: 02-03-2010, 19:20   

Napisał Michał12

Cytat:
Witam. Z chęcią bym przeczytał artykuł poświęcony kombajnom buraczanym typu STOLL, KLEINE, NEPTUN. A najbardziej to o STOLL V100 i V50. Bardzo bym o to prosił!!!!

PS. Przoszę nie pisać do mnie w sprawach związanych z redakcją!

cybi

Wysłany: 05-03-2010, 16:14   

A co wy na to aby tak troszke z innej srtony o maszynach napisac ,tzn chodzi mi o modelarstwo .Ostatnio coraz wiecej osob spotyka sie zainteresowanych tym tematem.Z mila checia widzialbym jakis artykul o tym. ;-) A co wy sadzicie na ten temat.

Rolnik1385 
Szczepan

Wysłany: 05-03-2010, 18:37   

Też chętnię bym się dowiedział na temat t 25 oraz innych ciągników powinno być trochę więcej jak dlamnie artykułów o naprawch modernizacji sprzętu udoskonalniu bardzo podobają mi się cenniki sprzętu

Odpowiedz do tematu