Forum RPT Strona Główna Forum RPT
Forum miesięcznika Rolniczy Przegląd Techniczny dotyczące szeroko rozumianej techniki rolniczej, m.in. o nowych i używanych: ciągnikach rolniczych, kombajnach do zbioru płodów rolnych, maszynach uprawowych, rozsiewaczach nawozów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Drogi użytkowniku www.rpt.pl/forum, stworzyliśmy nowy serwis pozwalający w pełniejszym zakresie wymieniać informacje związane z techniką rolniczą. Mieści się on pod adresem internetowym www.RolniczeFotoForum.pl Musisz jednak przejść od nowa proces rejestracji, w którym możesz wykorzystać swój „stary” login i hasło. Zyskasz możliwość zamieszczania zdjęć i filmów o Twoich maszynach rolniczych. Zapraszamy więc do aktywnego tworzenia serwisu RolniczeFotoForum i informujemy, że nasze dotychczasowe forum (www.rpt.pl/forum) będzie funkcjonowało do końca 2010 r. Redakcja Rolniczego Przeglądu Technicznego

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto zakladac tura do c 360
Autor Wiadomość
Kamil 85 

Wysłany: 23-12-2009, 21:55   Czy warto zakladac tura do c 360

Jak myslicie czy warto jest zakladac ładowacz czołowy trzy sekcyjny do ursusa c 360 3p.Koledzy w mojej okolicy mowia ze jest on zbyt maly i sobie nie poradzi i strasznie ciezko bedzie sie nim skrecac,ja mysle ze jakby załozył mu wspomaganie to by bylo calkiem calkiem.

cgdl 

Wysłany: 23-12-2009, 22:30   

wszystko wiąże się z kosztami...
sądzę jednak że założenie tura 3 sekcyjnego oprucz trudności przy skręcaniu, wymagało by zmiany pompy olejowej na bardziej wydajną, oraz sporych kombinacji zarówno z mocowaniem samego tura jak i wspomaganiem... sadzę że to nie jest dobry pomysł, chyba że dysponujesz sporą ilością wolnej gotówki, (w co wątpię :mrgreen: ) to możesz się pobawić w kombinowanie ale osobiście to lepiej by było zainwestować w coś innego lub nawet za jakiś czas w większy ciągnik z turem. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

Kamil 85 

Wysłany: 24-12-2009, 11:08   

Fakt troche poprawek by musiało byc,ale jest pare filmow na you tube z tymi turami i powiem ze mi sie nawet podobaja

Odpowiedz do tematu