|
Forum RPT
Forum miesięcznika Rolniczy Przegląd Techniczny dotyczące szeroko rozumianej techniki rolniczej, m.in. o nowych i używanych: ciągnikach rolniczych, kombajnach do zbioru płodów rolnych, maszynach uprawowych, rozsiewaczach nawozów
|
| Ogłoszenie |
| Drogi użytkowniku www.rpt.pl/forum,
stworzyliśmy nowy serwis pozwalający w pełniejszym zakresie wymieniać informacje związane z techniką rolniczą. Mieści się on pod adresem internetowym www.RolniczeFotoForum.pl
Musisz jednak przejść od nowa proces rejestracji, w którym możesz wykorzystać swój „stary” login i hasło.
Zyskasz możliwość zamieszczania zdjęć i filmów o Twoich maszynach rolniczych.
Zapraszamy więc do aktywnego tworzenia serwisu RolniczeFotoForum i informujemy, że nasze dotychczasowe forum (www.rpt.pl/forum) będzie funkcjonowało do końca 2010 r.
Redakcja
Rolniczego Przeglądu Technicznego
|
Przesunięty przez: cgdl 20-02-2009, 22:57 |
CB radio |
| Autor |
Wiadomość |
waldus1_1
waldus1_1
|
Wysłany: 20-02-2008, 19:27
|
|
|
| ursus914 napisał/a: | | Sory jest 9-11 źle napisałem, na tej odległości chyba bym się dogadał? Z tym telefonem to też niezła żecz ale to nie to samo. U nas sporo się jeżdzi np. na targi rolnicze, do rodziny w góry itd. więc po żniwach z jednego sprzętu wyjąć i do auta założyć to by było świetnie. |
No na tej odległości to się na pewno dogadasz oczywiście na takim sprzęcie który szybciej opisywałem.
W 100% zgadzam się z DoktorB jeżeli ktoś kiedyś używał CB no to na pewno wie, że to nie jest to samo co telefon komórkowy. Owszem telefonem można rozmawiać z kombajnistą, ale nie w takich momentach jak np. wysypywanie zboża podczas koszenia itp... |
|
|
|
 |
Budrys181
|
Wysłany: 28-03-2008, 12:17
|
|
|
Witam
Na wstępie chciałbym wszystkim powiedzieć gorące helloo bo jestem swieżakiem na tym forum choć RPT prenumeruję już 7 czy 8 lat
Co do CB to przyłączam się do wypowiedzi kilku osób że to bardzo fajna sprawa jak ktoś pracuje zestawami maszyn - komunikacja jest świetna i błyskawiczna i mimo, że troszkę kosztuje (dajmy na to 3 radia i 3 anteny) to jest to koszt jednorazowy i w ostatecznym rozrachunku wyjdzie mniejszy niż komórki, a po pracy można przerzucić do samochodu i do przodu...
Ale jeśli ktoś chce założyć CB na jeden ciągnik to za wiele sobie nie pogada więc raczej wątpliwa inwestycja, chyba, że ma porozrzucane pola czy łąki na spore odległości i musi dojeżdżać do nich publicznymi drogami to wtedy mógłby zapytać czy aby misiaki gdzieś się nie czają
pozdro |
|
|
|
 |
art_mon
|
Wysłany: 30-03-2008, 18:18
|
|
|
Ja mam CB w ciągniku od 2 lat i jestem b.zadowolony .jadąc po drodze kierowcy tir-ów są
bardzej uprzejmi.w reszcie ciągników terz są cb w kąbajnie i ładowarce teleskopowej.Koszty nie sązbyt wysokie bo jeden zestaw (radio i antena)można kupić za ok.300zł. |
|
|
|
 |
horoshka

|
Wysłany: 07-09-2010, 18:52 CB radio
|
|
|
Witam
Założyłem ten temat po to abyście mogli się wypowiadać na temat Radia Rap City,dodawać swoje opinie co można zmienić,co wam się podoba,jakie można zmiany wprowadzić ?
5 Sierpnia Radio Rap City będzie świętować swoje pierwsze urodziny gdyż nadajemy w sieci już rok.Z tej okazji w tym wyjątkowym dniu chciałbym aby było trochę audycji na żywo w stąd moje pytanie kto byłby chętny zagrać w tym dniu audycje? |
_________________ ˙ ęŕę ęîřęŕ, ăóë˙ţ ńŕěŕ ďî ńĺáĺ :)
˙ čăđŕţ â flash čăđű îíëŕéí
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|